Kalifornijczycy mogą pić wino, po którym nie ma kaca. Winiarnia Rebel Coast z Kalifornii wyprodukowała wino z konopi indyjskich.
Marihuana, trawa cytrynowa, cytrusy oraz lawenda – takimi aromatami pachnie wino konopne, które jednak smaku marihuany nie posiada.
„Wino nie zmieniło się od 2 tysięcy lat. Nadszedł czas, by dać ludziom lepszy wybór” – tak opisuje produkt producent konopnego wina.
Wbrew pozorom wyprodukowanie wina na bazie konopi indyjskich nie jest skomplikowane. Cały proces nie różni się niczym od tradycyjnych metod – jednak zamiast alkoholu do butelki trafia 16 miligramów THC.
Bezalkoholowe wino nie traci jednak na jakości i smaku. Natomiast brak alkoholu powoduje, iż po spożyciu nie będziemy mieli kaca.
Butelka kosztuje 60 dolarów i jest dostępne tylko dla mieszkańcow Kaliforni powyżej 21 roku życia.
Chcesz wiedzieć więcej o innych smakołykach z marihuaną? Tutaj poczytasz o wacie cukrowej z THC.
Źródło: ”nydailynews.com”