Ta informacja wstrząsnęła międzynarodową branżą i społecznością konopną. Młody brytyjski przedsiębiorca, Milo Yung nie żyje. Swoją karierę zaczynał od sprzedawania pąków, aż do stworzenia jednej z najbardziej renomowanych firm w branży.
Cała społeczność i branża konopna oddaje Milo hołd. Jego pasja i miłość do konopi, doprowadziły do tego, że stał się rozpoznawalny w świecie konopi. To właśnie Milo Yung stworzył oryginalny i legendarny klon nasion marihuany Cheese.
Dzięki niemu powstała ta legendarna i wysokiej jakości marka. Milo zaczął uprawiać konopie indyjskie w wieku 15 lat, kiedy z maleńkiego nasionka, które zasadził w słonecznym zakątku swojego ogrodu, wyrósł „potwór” o wysokości ponad 2 metrów.
Konopie uprawiał jako nastolatek
Już kilka lat później, w wieku 18 lat, Milo wziął sadzonkę od przyjaciela i rozpoczął swoją przygodę z uprawą indoor. Od tego momentu jego celem stało się uprawa i sprzedaż możliwie najlepszego zioła. Z pasji do konopi, stał się również popularnym redaktorem specjalizującym się w tematyce Cannabis.
Po pewnym czasie Milo zdobył jeden z najbardziej poszukiwanych (i najmniej udostępnianych) klonów tamtych czasów, słynny Cheese, który według legendy miał pochodzić z selekcji Skunk #1 z Sensi Seeds.
Po wypełnieniu go swoimi klonami, Milo stworzył niesamowitą odmianę Cheese, cieszącą się do dziś wielkim uznaniem growerów, palaczy zioła i kolekcjonerów.
Źródło: https://www.alchimiaweb.com/